FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koelnski nadbiskup moli za duše terorista

BERLIN, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Koelnski nadbiskup, kardinalJoachim Meissner izjavio je u utorak u razgovoru za "Spiegel Online"da uoči 20. svjetskog dana mladeži moli za duše terorista.
BERLIN, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Koelnski nadbiskup, kardinal Joachim Meissner izjavio je u utorak u razgovoru za "Spiegel Online" da uoči 20. svjetskog dana mladeži moli za duše terorista.

"Možda ćete me proglasiti ludim, no ja svake večeri molim za teroriste jer Božja milost od njih može učiniti svece", izjavio je kardinal Meissner za "Spiegel Online".

Na pitanje strahuje li od terorističkih napada za Svjetski dan mladeži, kardinal Meissner je odgovorio da se ne boji jer će ih Bog štititi od katastrofe.

"Osim toga, nema razloga za napad jer se Svjetski dan mladeži zauzima za jačanje općih vrijednosti. To me pitanje ni u jednom trenutku nije zabrinjavalo jer će se Bog pobrinuti da sve bude u redu", izjavio je koelnski nadbiskup.

Kardinal Meissner, veliki prijatelj Hrvatske i hrvatske zajednice u Njemačkoj, ponovno je branio svoja kontroverzna stajališta o kontracepciji i homoseksualnim bračnim vezama. Za stanje današnje mladeži, koja je bez orijentacije i "poseže za pilulom i kondomom", optužio je "68-osmašku generaciju roditelja, koji ne znaju gdje im je mjesto i kamo pripadaju".

Koelnski nadbiskup opovrgnuo je nagađanja da će papa Benedikt XVI., koji će od 18. do 21. boraviti u Koelnu, iskoristiti nazočnost milijuna vjernika da blagopokojnog papu Ivana Pavla II. proglasi blaženim. "Za to još treba vremena", zaključio je kardinal Meissner.

Svjetski dan mladeži održat će se od 16. do 21. kolovoza u Koelnu i okolici, a na skupu se očekuje oko milijun mladih vjernika iz svih krajeva svijeta. Dolazak hrvatskih vjernika očekuje se 10. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙