FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić izrazio sućut Zajednici Taize

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupskekonferencije nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio jedanas Zajednici Taize pismo sućuti u kojemu napominje kako je dubokopotresen te kako je s kršćanskim suosjećanjem primio žalosnu vijest onasilnoj smrti brata Rogera, utemeljitelja samostanske ekumenskezajednice Taize.
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio je danas Zajednici Taize pismo sućuti u kojemu napominje kako je duboko potresen te kako je s kršćanskim suosjećanjem primio žalosnu vijest o nasilnoj smrti brata Rogera, utemeljitelja samostanske ekumenske zajednice Taize.

Neka žrtva njegova nedužnog života urodi blagoslovom za kršćane u čitavome svijeta, navodi u poruci kardinal Bozanić, dodajući kako dijeli žalost s njegovom zajednicom i s mladima čitavoga svijeta koji su u susretima s njime jačali svoju vjeru te izgrađivali zajedništvo u Gospodinu.

"U dubokoj povezanosti s blagopokojnim kardinalom Franjom Šeperom bio je brat Roger na neki način povezan i s hrvatskim narodom, osobito s mladima koji su godinama rado odlazili na susrete u Taize. Stoga molim Gospodina da njegova mučenička smrt bude nadahnućem mladima koji će se sljedećih dana u Koelnu susresti s papom Benediktom XVI.", napominje nadbiskup zagrebački, koji se u duhovnom zajedništvu pridružuje vjernicima Francuske i čitavoga svijeta, a na osobit način Zajednici, mladima i svima koji će u blaženi počinak ispratiti brata Rogera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙