FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA-GOSPODARSTVO-ZA UTORAK, 9. KOLOVOZA

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za utorak, 9. kolovoza.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za utorak, 9. kolovoza.

RIJEKA - Predstavnici Županije Primorsko-goranske te grada Opatije na odvojenim će konferencijama za novinare iznijeti svoje stavove o najavljenoj prodaji dionica Liburnia Riviera Hotela. Hrvatska je Vlada na svojoj prošlotjednoj sjednici potvrdila nagodbu između Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Dom holdinga, odnosno SN holdinga. HFP dvama fondovima, kao nadoknadu za neprebačene dionice sukladno postupku kuponske privatizacije u iznosu od ukupno 570 milijuna kuna, sukladno rješenju arbitražnog postupka, daje više od 256.000 dionica LRH-a, čime oni postaju vlasnici više od 80 posto temeljnog kapitala te tvrtke.

Stavove županijskog poglavarstva iznijet će zamjenica župana primorsko-goranske županije Nada Turina Đurić, predsjednik Županijske skupštine Marinko Dumanić i član županijskog Poglavarstva za gospodarstvo Vidoje Vujić (12 sati, Adamićeva 10).

Gradonačelnik Opatije Amir Muzur govorit će na temu "Privatizacija ili tajkunizacija Liburnia Riviera Hotela?" (10,45 sati, gradsko Poglavarstvo).

ZAGREB - U državni se proračun u prvih šest mjeseci ove godine 'slilo' ukupno 39,7 milijardi kuna, što je 2,7 milijardi kuna, ili 7,3 posto više nego u prvom polugodištu lani, podatci su iz izvješća o izvršenju državnoga proračuna za prvo polugodište 2005. što ga je na prošlotjednoj sjednici usvojila hrvatska Vlada.

U resornom Ministarstvu financija ocjenjuju da je izvršenje proračuna u prvom polugodištu bilo uspješno, uz umjerenu gospodarsku aktivnost koja se intenzivirala u drugom kvartalu ove godine. U prvih šest mjeseci proračun je od poreza 'uprihodovao' 23,1 milijardu kuna, što je 6,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a nešto sporije, za 4,8 posto, porastao je prihod od najizdašnijeg poreza, PDV-a koji je proračunu u šest mjeseci donio 14,5 milijardi kuna.

ZAGREB/OPATIJA - Tvrtka ACI d.d. (Adriatic Croatia International Club), u čijem je sustavu 21 marina duž jadranske obale, prvo je ovogodišnje polugodište završila s neto dobiti od 4,4 milijuna kuna, što je za oko 4 milijuna kuna manja dobit nego u istom lanjskom razdoblju.

Ukupni su polugodišnji prihodi ACI-ja, po podacima iz financijskog izvješća kojeg prenosi Varaždinska burza, iznosili 50,09 milijuna kuna, što je 4,9 posto manje u odnosu na lanjsko prvo polugodište. Pritom su poslovni prihodi od 47,9 milijuna kuna bili 6,8 posto manji, dok su financijski prihodi u prvoj polovici ove godine od 226 tisuća kuna bili 86,7 posto veći nego u lanjskom prvom polugodištu.

ZAGREB - Krajem lipnja ove godine u Hrvatskoj su bila registrirana 221.282 poslovna subjekta, od čega je aktivno bilo njih 92.142 ili 41,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Razlika između registriranih i aktivnih pravnih osoba najmanja je kod trgovačkih društava, jer se radi o subjektima koji su dobrim dijelom usklađeni prema Zakonu o trgovačkim društvima ili o onima koji su novoosnovani u skladu s tim propisom. Od 93.272 registrirana trgovačka društva, aktivno ih je na kraju lipnja bilo 69.011 ili 74 posto.

Urednik: Darko Buković

Tel: 01/4808 607

Faks: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙