FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 200 bombi u Bangladešu, dvoje mrtvih, 38 ozlijeđenih

DACCA, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Više od 200 bombi slabe jakostieksplodiralo je u srijedu gotovo istodobno diljem Bangladeša, pri čemuje poginulo najmanje dvoje ljudi, a 38 je ozlijeđeno, objavila jepolicija koja za napade sumnjiči islamiste i već je uhitila šesterosumnjivaca.
DACCA, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Više od 200 bombi slabe jakosti eksplodiralo je u srijedu gotovo istodobno diljem Bangladeša, pri čemu je poginulo najmanje dvoje ljudi, a 38 je ozlijeđeno, objavila je policija koja za napade sumnjiči islamiste i već je uhitila šestero sumnjivaca.

Najmanje 202 bombe eksplodirale su na sva četiri kraja zemlje između 11 i 11.30 sati po mjesnom vremenu, objavila je policija. Bombe su bile slabe jakosti, kućne izrade i namijenjene stvaranju panike, rekao je šef policije Abdul Kaiyum.

Postavljene su u blizini autobusnih postaja i željezničkih kolodvora, sudova i upravnih zgrada.

Oko 15 eksplodiralo ih je u glavnom gradu Dacci, u središtu zemlje, 20 u velikoj jugoistočnoj luci Chittagong, devet u Barisalu, na jugu zemlje i najmanje šest u Khulni, na jugozapadu. Još 152 eksplozije zabilježene su u tridesetak drugih gradova i naselja, uglavnom na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Kod svih mjesta eksplozija pronađeni su leci nedavno zabranjene skupine "Jamayetul Mujahideen" u kojima se na arapskom i bengalskom poziva na uvođenje šerijatskog prava u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙