FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi iranski predsjednik obećao boriti se protiv terorizma

TEHERAN, 16. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Borba protiv terorizmanalazi se među ciljevima četverogodišnjeg plana iranske vlade kojeg jezacrtao novi iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, dok će odnosi saSjedinjenim Državama ovisiti o tome hoće li biti u interesu Irana,izvijestila je agencija ISNA u utorak.
TEHERAN, 16. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Borba protiv terorizma nalazi se među ciljevima četverogodišnjeg plana iranske vlade kojeg je zacrtao novi iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, dok će odnosi sa Sjedinjenim Državama ovisiti o tome hoće li biti u interesu Irana, izvijestila je agencija ISNA u utorak.

U nacrtu plana kojeg je prenijela ISNA Ahmadinedžad kaže i da će se voditi borba protiv "terorizma vlasti", što se odnosi na izraelsku politiku prema Palestincima, i izražava se solidarnost s "potlačenom palestinskom nacijom".

Ahmedinedžad je pozvao i na aktivnu i učinkovitu vanjsku politiku u skladu s iranskim nacionalnim interesima sa svim državama svijeta osim s Izraelom.

Odnosi sa Sjedinjenim Državama bit će obnovljeni ako te veze budu u interesu zemlje i naroda, istaknuo je Ahmadinedžad u svom planu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙