FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Serija eksplozija u Bangladešu

ZAGREB/DACCA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Serija eksplozija, po nekimizvorima njih čak pedesetak, zabilježena je u srijedu u Dacci inekoliko drugih gradova u Bangladešu, a u tim je napadima ranjeno 19osoba, javljaju svjetske agencije.
ZAGREB/DACCA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Serija eksplozija, po nekim izvorima njih čak pedesetak, zabilježena je u srijedu u Dacci i nekoliko drugih gradova u Bangladešu, a u tim je napadima ranjeno 19 osoba, javljaju svjetske agencije.

"Bombe su eksplodirale širom zemlje. Imamo informacije o ranjenima ali ne i o mrtvima", rekao je policijski zapovjednik Abdul Kaiyum, a prenosi agencija France presse.

Kako javlja agencija Associated Press navodeći policijske izvore, bombe su očito kućne izrade i sposobne počiniti samo manju štetu.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za te napade, ali leci zabranjene islamske skupine Jumatul Mujahedin koja se zalaže za islamsku državu, pronađeni su na poprištu eksplozija u Dacci i još tri grada.

Do eksplozija je došlo uglavnom u javnim zgradama u najmanje osam gradova i okruga.

U Dacci, desetak je bombi eksplodiralo u blizini zračne luke, zgrade suda i na tržnici, rekla je gradska dužnosnica Kalpana Rani Dutta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙