FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici Opatije s Mesićem o privatizaciji Liburnia Rivijere

ZAGREB/HVAR, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Izaslanstvo grada Opatijedanas je na Hvaru s predsjednikom Republike razgovaralo oprivatizaciji Liburnia Riviera Hotela d.d., čiji bi se većinski paketdionica, prema odluci Vlade, predao Dom holdingu i SN holdingu radinamirenja duga iz kuponske privatizacije.
ZAGREB/HVAR, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Izaslanstvo grada Opatije danas je na Hvaru s predsjednikom Republike razgovaralo o privatizaciji Liburnia Riviera Hotela d.d., čiji bi se većinski paket dionica, prema odluci Vlade, predao Dom holdingu i SN holdingu radi namirenja duga iz kuponske privatizacije.

Predsjednik opatijskog Gradskog vijeća Adriano Požarić izjavio je za Hrvatski radio da je predsjednik Republike izrazio sumnju u zakonitu privatizaciju tog hotelskog lanca.

Dodao je da je Mesić podržao Deklaraciju Gradskog vijeća u kojoj se od Vlade zahtijeva da hitno povuče odluku o nagodbi i predaji većinskog paketa dionica.

"Podržao je našu deklaraciju kojom se protivimo ovakvom načinu privatizacije i usporedio ga sa slučajem Bechtela i Sunčanog Hvara", rekao je Požarić.

Ustvrdio je i kako je predsjednikovo mišljenje da bi Vlada trebala povući svoju odluku i tada odlučiti na koji bi se način Liburnia Riviera privatizirala "u suradnji s gradom, lokalnom samoupravom, odnosno građanima i zaposlenima".

Odlukom Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) državni dug prema DOM holdingu i SN holdingu namirit će se s vlasničkim udjelom HFP-a u Liburnia Riviera Hotelima. S dionicama te tvrtke koje otprije posjeduju, dva holdinga imat će ukupno 92,73 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙