FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

OPATIJA - Oko 200 osoba sudjelovalo je danas na prosvjedu u Opatiji na kojem je iskazano neslaganje s odlukom o predaji 84,58 posto dionica Liburnia Riviera Hotela DOM holdingu i SN holdingu. Odlukom Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) državni dug prema DOM holdingu i SN holdingu namirit će se s vlasničkim udjelom HFP-a u LRH-ima. S dionicama LRH-a koje posjeduju otprije, dva holdinga imat će ukupno 92,73 posto dionica LRH-a. Jedini govornik bio je saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, koji je kazao da "sve sa Liburnia Riviera Hotelima zaudara na pljačku u režiji Hrvatske gospodarske komore (HGK), HFP-a i sudova." Kajin smatra da se unaprijed znalo da će država izgubiti spor s dvama fondovima. Na konferenciji za novinare predstavnici lokalnih i županijske organizacije HNS-a kazali su da Vlada treba preispitati odluku o Liburnia Riviera Hotelima, a privatizaciju provoditi transparentnije, u suradnji s lokalnim vlastima.

OPATIJA - Opatijsko Gradsko vijeće danas je donijelo Deklaraciju u kojoj se od Vlade zahtijeva da hitno povuče odluku o nagodbi i predaji većinskog paketa dionica Liburnia Riviera Hotela u vlasništvo Dom holdinga i SN holdinga. Gradski vijećnici traže hitan sastanak izaslanstva Opatije i predstavnika Vlade kako bi se razmotrio model privatizacije Liburnia Riviera Hotela koji predlažu gradska vlast i članovi Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela, a pogodovao bi, navodi se, i zaposlenicima, lokalnom stanovništvu i državi.

RIJEKA - Hrvatska stranka prava danas je priopćila da je nagodba Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) sa SN holdingom i Dom holdingom o prijenosu dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) kršenje Zakona o privatizaciji. Nagodbom će vlasništvo oko 80 posto dionica Liburnia Riviera Hotela biti preneseno na te holdinge, a postignuta je radi namirenja državnog duga prema njima. HSP ocjenjuje da je ta nagodba "opasni presedan" koji će bez sumnje iskoristiti i ostali privatizacijsko-investicijski fondovi, na štetu hrvatske države i naroda te da je "Vlada o privatizaciji i razlozima tog postupka dužna detaljno izvijestiti javnost, lokalna poglavarstva i Sabor."

ZAGREB - Predsjednik vukovarskog Županijskog suda Ante Zeljko danas je ocijenio da sve učestaliji zahtjevi za prenošenjem nadležnosti nad sudskim postupcima sa slavonskih na druge županijske sudove pridonose sve većem nepovjerenju u pravosudni sustav, na što Državno odvjetništvo odgovara da se premještanja ne čine zbog nepovjerenja u suce i sud, već kako bi se svjedoci, ali i sudovi oslobodili pritisaka na koje nailaze u svojoj sredini. Potaknut odlukom Državnog odvjetništva da se svjedoka vezanog uz slučaj navodnih ubojstava civila u Osijeku umjesto u tom gradu ispita u Zagrebu, Zeljko u priopćenju ističe da su taj i drugi slučajevi kada su postupci sa slavonskih sudova preneseni u Zagreb samo korak do sveopćeg nepovjerenja "u sve i svakog, u pravosudni sustav, do konačne paranoje". U Državnom odvjetništvu ističu da je glavni državni odvjetnik za takvim zahtjevom do sada posezao uglavnom zbog odbijanja svjedoka da dade iskaz pred mjesno nadležnim sudom, a ne zbog nepovjerenja u taj sud.

ZAGREB - Predsjednik Udruge "Pokret za Slavoniju i Baranju" i saborski zastupnik Branimir Glavaš izvijestio je danas kako je tužio "Jutarnji list" za objavljivanje neistinitih članaka o neplaćanju alimentacije za sina i najavio nove višemilijunske tužbe protiv "Europapress holdinga" za "medijski politički linč vezano za ubojstva srpskih civila". U današnjem priopćenju Glavaš uz ostalo navodi da je "Jutarnji list" uoči lokalnih izbora objavio tekst pod nazivom "Detektivska agencija za utjerivanje alimentacije" i "Glavaš već pet godina ne plaća alimentaciju", a u kojima su iznijete laži s ciljem da ga se diskeditira na izborima. Najavio je da će u zakonskom roku podnijeti tužbe protiv Jutarnjeg lista i za, kako navodi, medijski politički linč koji traje već više od mjesec dana, a vezano za ubojstva civila u vrijeme ratnih godina u Osijeku.

SOLIN - Zeleni Dalmacije poslije podne su održali dva prosvjeda i to, ispred Tvornice Majdan (jedna od tvornica Dalmacijacementa) upozoravajući na potrebu njezine prenamjene u turistički objekt, a zatim na prostoru iznad izvora rijeke Jadro, gdje su pozvali koncesionare kamenoloma Klis Kosa da se pridržavaju koncesijskog ugovora s Ministarstvom okoliša i smanje onečišćenost. Glasnogovornica Zelenih Dalmacije Marijana Kragić, istaknuvši da su ti prosvjedi u okviru programske kampanje Zelenih Dalmacije, zaštite kraških voda i održivosti razvoja krajolika, rekla je da je s tog skupa upućeno pismo Dalmacijacementu, u kojem se upozorava da je tvornica u Majdanu veliki zagađivač, neovisno o granicama normale.

ZAGREB/DUBROVNIK - Dubrovačke ljetne igre su manifestacija od nacionalnog značenja, a jedna od njihovih ključnih zadaća je skrb o nacionalnoj baštini na najvišoj razini, izjavio je intendant Ivica Prlender izražavajući zadovoljstvo dosadašnjim tijekom ovogodišnje 56. manifestacije. Podsjetio je na nedavno potpisani sporazum o zajedničkoj suradnji četiriju hrvatskih nacionalnih kazališta s Dubrovačkim igrama što će se odraziti i na obilježavanju 500. obljetnice rođenja Marina Držića koja će se obilježiti 2008. Prlender je kazao da će Igre skrbiti i o djelima i obljetnicama drugih hrvatskih umjetnika pa će se sljedeće godine na Igrama obilježiti 100. obljetnica rođenja jednog od vodećih hrvatskih glazbenika Borisa Papandopula (1906.- 1991.).

SPLIT - Na području Splitsko-dalmatinske županije u 35 njezinih turističkih mjesta boravi trenutno oko 105.000 registriranih gostiju, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje 11 posto. Direktor Ureda Županijske turističke zajednice u Splitu Mili Razović napominje da tom broju treba dodati i znatan broj neprijavljenih gostiju koji, unatoč pooštrenim mjerama i inspekciji, ima. Najviše turista, po tim podacima, je u Baškoj Vodi (oko 8000), te u Gradcu, općenito na Makarskoj rivijeri. Zanimljivo je da je u gradu Hvaru, turističkom rekorderu, danas registrirano 6720 gostiju, što je na prošlogodišnjoj razini.

VIROVITICA - Virovitičko-podravska policija privela je 66-godišnjaka iz Gornjeg Bazja kraj Virovitice zbog osnovane sumnje da je silovao devetogodišnju djevojčicu te da je zlostavljao, tijekom najmanje jedne godine, dvije sestre od 10 i 11 godina i njihovog petogodišnjeg brata, priopćila je danas Policijska uprava virovitičko-podravska. Jučer privedeni umirovljenik L.B. osumnjičen je za četiri kaznena djela: spolni odnošaj s devetogodišnjom djevojčicom, bludnje radnje, zadovoljavanje pohote i upoznavanje djece s pornografskim materijalom. Nakon provedene kriminalističke obrade u Virovitici, zlostavljač je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙