FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Bralo postigao sporazum o priznanju krivnje, rasprava danas u 15:00 - hitno

DEN HAAG/ZAGREB,19. srpnja(Hina) - Bosanski Hrvat Miroslav Bralo Cickopostigao je sporazum s Tužiteljstvom Haškog suda (ICTY) o priznanjukrivnje o kojem će se raspravljati na sjednici zakazanoj za danasposlijepodne, objavio je u utorak Haški sud.
DEN HAAG/ZAGREB,19. srpnja(Hina) - Bosanski Hrvat Miroslav Bralo Cicko postigao je sporazum s Tužiteljstvom Haškog suda (ICTY) o priznanju krivnje o kojem će se raspravljati na sjednici zakazanoj za danas poslijepodne, objavio je u utorak Haški sud.

"U predmetu Tužitelj protiv Miroslava Brale danas u 15 sati bit će održana rasprava o sporazumu o priznanju krivnje postignutom između optuženog i Ureda tužiteljice", navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici Haškog suda.

Miroslav Bralo Cicko (37), koji je u vrijeme na koji se odnosi optužnica od siječnja do srpnja 1993. bio pripadnik specijalne postrojbe HVO-a Džokeri, tereti se po individualnoj odgovornosti u devet točaka za teške za teške povrede Ženevskih konvencija iz 1949. i u 12 točaka za kršenje ratnog prava i običaja.

Optužnica protiv njega potvrđena je još 10. studenoga 1995., a objavljena tek devet godina kasnije 12. listopada 2004.

Optužen je za ubojstva, mučenja, silovanje, protupravno zatvaranje civila, nehumano postupanje, hotimično lišavanje života i okrutno postupanje, počinjena nad Bošnjacima u Lašvanskoj dolini.

Bralo se predao SFOR-u u BiH u studenom 2004. a u Haag je prebačen 12. studenoga. Na prvom stupanju pred sud 15. studenoga izjasnio se da nije kriv.

Bralo je prvi hrvatski haški optuženik koji je s Tužiteljstvom postigao sporazum o priznanju krivnje.

Ranije postignute nagodbe Tužiteljstva i optuženika uključivale su odustajanje od dijela optužbi i traženje relativno blage kazne u zamjenu za priznanje krivnje i suradnju s Tužiteljstvom, odnosno svjedočenje za optužbu u srodnim predmetima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙