FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Enel planira ulaganje u slovačku nuklearnu elektranu Mochovce

BRATISLAVA, 16. kolovoza 2005. (Hina/TASR) - Talijanski energetski divEnel planira uložiti više od 60 milijardi slovačkih kruna (1,5milijardi eura) u dovršetak izgradnje trećeg i četvrtog bloka reaktorau slovačkoj nuklearnoj elektrani Mochovce, kazao je slovački ministargospodarstva Pavol Rusko.
BRATISLAVA, 16. kolovoza 2005. (Hina/TASR) - Talijanski energetski div Enel planira uložiti više od 60 milijardi slovačkih kruna (1,5 milijardi eura) u dovršetak izgradnje trećeg i četvrtog bloka reaktora u slovačkoj nuklearnoj elektrani Mochovce, kazao je slovački ministar gospodarstva Pavol Rusko.

Dovršetak izgradnje blokova reaktora trebao bi započeti kroz godinu dana. "Naša je želja dovršiti izgradnju nuklearne elektrane Mochovce (EMO) što je prije moguće", dodao je Rusko. Procjenjuje da će četiri godine trebati za dovršetak dvaju blokova reaktora.

Rusko je kazao da bi dovršetkom projekta izgradnje EMO-a trebalo biti stvoreno 800 do 1.000 novih radnih mjesta a daljnja nova radna mjesta bi se trebala otvoriti u završnoj fazi.

Po njegovim riječima, Enel, za koji se pretpostavlja da će biti budući vlasnik 66 posto udjela u slovačkim državnim elektranama Slovenske elektrarne (SE), nedavno je obećao dovršetak EMO-a ako bi on bio ekonomski profitabilan.

"Ako cijena električne energije padne za 50 posto za dva mjeseca, tada dovršetak EMO-a ne bi bio povoljan za Slovačku", kazao je Rusko. "Isto tako, ne bi bilo povoljno za Slovačku ako bude postojala neopoziva obveza da će SE dovršiti EMO umjesto isplate dividendi", kazao je Rusko te dodao da želi donijeti najbolju odluku za Slovačku.

Ovih su dana Slovačka i Enel dogovorili strateški investicijski plan za SE u skladu s kojim se Enel obvezao uložiti 1,9 milijardi eura u proširenje kapaciteta za proizvodnju električne energije SE-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙