FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ElBaradei: uništenje nuklearnog oružja vitalno za opstanak čovječanstva

BEČ, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Pokolj koji su izazvalenuklearne bombe u Hirošimi i Nagasakiju prije 60 godina ukazuje nanužnost uništenja nuklearnog oružja kako bi čovječanstvo opstalo,izjavio je u petak šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)Mohamed ElBaradei.
BEČ, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Pokolj koji su izazvale nuklearne bombe u Hirošimi i Nagasakiju prije 60 godina ukazuje na nužnost uništenja nuklearnog oružja kako bi čovječanstvo opstalo, izjavio je u petak šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei.

Govoreći u Beču na obljetnici tih događaja, ElBaradei je istaknuo da svijet ne smije zaboraviti razornu moć nuklearnog oružja.

"Bombardiranje Hirošime i Nagasakija trajan je podsjetnik zašto je potrebno spriječiti daljnju uporabu i širenja tog oružja te zašto je nuklearno razoružanje od odlučujuće važnosti za opstanak čovječanstva i planeta Zemlje", rekao je ElBaradei.

"Ono što smo naučili iz uništenja Hirošime i Nagasakija ne smijemo nikada smetnuti s uma", dodao je šef IAEA-e koja je zadužena za provedbu Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, globalnog pakta protiv širenja atomskog naoružanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙