FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačko ministarstvo gospodarstva optužuje vladu zbog gubitka ulaganja MAN-a

BRATISLAVA, 8. kolovoza 2005. (Hina/TASR) - Odluka njemačkogproizvođača kamiona MAN o izgradnji tvornice u Krakovu u Poljskojumjesto u Slovačkoj prvi je dokaz da je ponašanje nekih slovačkihministara pogoršalo pregovaračku poziciju zemlje kod investitora,ustvrdilo je slovačko ministarstvo gospodarstva.
BRATISLAVA, 8. kolovoza 2005. (Hina/TASR) - Odluka njemačkog proizvođača kamiona MAN o izgradnji tvornice u Krakovu u Poljskoj umjesto u Slovačkoj prvi je dokaz da je ponašanje nekih slovačkih ministara pogoršalo pregovaračku poziciju zemlje kod investitora, ustvrdilo je slovačko ministarstvo gospodarstva.

Ministarstvo gospodarstva smatra kako je neuspjeh da se osigura ulaganje MAN-a posljedica nedavnog vladinog odbijanja plana ulaganja korejskog proizvođača guma Hankook, rekao je glasnogovornik ministarstva Maros Havran.

Vlada je ustvrdila da su ulagački zahtjevi korejskog proizvođača, dogovoreni s ministarstvom gospodarstva i čelnikom vladajuće koalicije ANO Pavolom Ruskom, previsoki. "Ponašanje nekih članova vlade bacilo je sumnju na Slovačku kao pouzdanog partnera u smislu inozemnih ulaganja", kazao je Havran.

MAN je prošloga tjedna objavio svoju konačnu odluku o ulaganju vrijednom od 90 do 100 milijuna eura u Krakov, a ne industrijski park Kechnec blizu Košica. Njemački proizvođač kamiona naveo je kao glavne razloge odabira Krakova zakonodavnu i političku klimu, kao i dostupnu infrastrukturu na lokaciji na kojoj se već proizvode komponente za autobuse i kamione u poljskom gradu Starachowice te autobusi u Poznanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙