FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračna luka u Sarajevu zatvara se od 2. do 10. rujna

SARAJEVO,16. kolovoza(Hina) - Sarajevska zračna luka bit će zatvorenaod 2. do 10. rujna, a sav zračni promet u tom će razdoblju bitipreusmjeren na Mostar i Tuzlu, objavila je u utorak uprava ove zračneluke u sarajevskim dnevnim listovima.
SARAJEVO,16. kolovoza(Hina) - Sarajevska zračna luka bit će zatvorena od 2. do 10. rujna, a sav zračni promet u tom će razdoblju biti preusmjeren na Mostar i Tuzlu, objavila je u utorak uprava ove zračne luke u sarajevskim dnevnim listovima.

U obavijesti se navodi kako će do osmodnevne obustave zračnog prometa preko Sarajeva doći zbog rekonstrukcije poletno-sletne staze koja je "neophodna s obzirom da je u pitanju sigurnost letenja".

Te je radove, kako se pojašnjava, moguće obaviti samo u razdoblju stabilnih vremenskih uvjeta kada nema većih padalina.

Do sada nije bilo naznaka da je sigurnost sarajevske zračne luke dovedena u pitanje no poznato je kako ispod njezina uzletišta prolazi tunel koji je prokopan tijekom rata i koji je predstavljao jedinu vezu opkoljenog grada sa slobodnim teritorijem.

Postojanje tog tunela bilo je razlogom privremenog zatvaranja i rekonstrukcije poletno-sletne staze u jesen 1997. godine.

Redovit zračni promet prema Sarajevu održava Croatia Airlines te nekoliko velikih europskih prijevoznika poput Austrian Airlinesa, Lufthanse, Alitalie, Maleva, Turskih Airlinesa i ČSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙