FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peleov sin nevin za jedno, u zatvoru za drugo

ZAGREB, 17. srpnja 2005. (Hina) - Edinho Edson de Nascimento proglašenje nevinim u ponovljenom procesu za prometnu nesreću u kojoj je sinlegendarnog brazilskog "Kralja nogometa" Pelea sudjelovao prije 13godina, ali je ipak i dalje u zatvoru.
ZAGREB, 17. srpnja 2005. (Hina) - Edinho Edson de Nascimento proglašen je nevinim u ponovljenom procesu za prometnu nesreću u kojoj je sin legendarnog brazilskog "Kralja nogometa" Pelea sudjelovao prije 13 godina, ali je ipak i dalje u zatvoru.

Usprkos oslobađajućoj presudi Edinho se u pratnji policajaca morao vratiti u dobro čuvani zatvor, čije se ime taji javnosti, u kojemu čeka suđenje u procesu u kojemu je s još 50-ak ljudi optužen za prodaju droga na veliko.

Edinho je u listopadu 1999. godine bio osuđen na šest godina zatvora, jer je prvostupanjski sud u Santosu ocijenio da je u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao 1992. godine bio kriv za smrt motocikliste kojeg je udario autom kojim je upravljao. No u tom je sudaru sudjelovao još jedan automobil a Edinhov je odvjetnik uložio žalbu pa Edinho tada nije morao u zatvor.

U ponovljenom procesu njegov je odvjetnik uspio dokazati da je vozač drugog automobila, a ne Edinho, bio kriv za sudar u kojemu je poginuo motociklist.

U Santosu u čijem je istoimenom klubu s velikim uspjehom igrao Pele, a sa znatno skromnijim njegov sin, ne vjeruju da će se Edinho izvući neokaljana obraza i iz suđenja koje mu predstoji. U igri su naime krupne ribe koje plivaju u podzemnim vodama organiziranog kriminala i bave se trgovinom drogama na veliko. Edinho je zbog toga s još 50-tak osumnjičenih mafijaša uhićen poslije velike policijske racije obavljene 6. lipnja u Santosu.

Prije 20-ak dana prebačen je iz zatvora u Sao Paulu, u kojemu je isprva bio pritvoren, u neki dobro čuvani zatvor čije ime nije priopćeno javnosti. Izdvojen je od ostalih osumnjičenih jer je postojala mogućnost da Edinho bude ubijen nakon što je primio prijeteće poruke od konkurentskog ganga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙