FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim razmatra angažman vojnika koji bi pomagali policiji u borbi protiv terorizma

RIM, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanski čelnici razmatrajumogućnost angažmana dodatnih snaga - vojnih, koje bi pomagale policijiu borbi protiv terorizma, na način da im se izda dozvola koja bi imomogućila obavljanje policijskih poslova poput provjere identiteta,uhićenja i progona.
RIM, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanski čelnici razmatraju mogućnost angažmana dodatnih snaga - vojnih, koje bi pomagale policiji u borbi protiv terorizma, na način da im se izda dozvola koja bi im omogućila obavljanje policijskih poslova poput provjere identiteta, uhićenja i progona.

Talijanski senat u utorak je, u sklopu zakona o javnoj upravi izglasovao točku prema kojoj će određeni broj vojnika uskoro dobiti jednake ovlasti kao i pravosudna policija, što je potaknulo rasprave i prosvjede nekih zastupnika.

Zakon bi trebao usvojiti Zastupnički dom, kako bi on definitivno stupio na snagu. Njegovi članovi dali su na znanje da se sa zakonom načelno slažu, ali ne i s njegovom formom.

"S obzirom na činjenicu da se radi o iznimnom mjerama povezanim uz terorizam, svi smatramo da bi se o ovom zakonu trebalo raspravljati u sklopu odluka o borbi protiv terorizma, koje bi trebala predstaviti vlada, a ne u sklopu zakona o javnoj upravi", smatra zastupnik Marco Boato, član Odbora za ustavne poslove pri Zastupničkom domu.

Zahtjev podupiru svi članovi oporbe, ali i mnogi članovi stranaka koalicije Silvija Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙