FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodanović: samo jedan mađarski zrakoplov imao potrebnu dokumentaciju

PLITVIČKA JEZERA, , 14. kolovoza 2005. (Hina) - Od šest mađarskihzrakoplova koji su 12. kolovoza sletjeli u Zadru i Drnišu samo jejedan ušao u Hrvatsku s potrebnom dokumentacijom te ih pet ne smijeuzletjeti, izjavio je večeras nakon očevida zrakoplovne nesreće uMedveđaku Oštrom, nedaleko Plitvičkih jezera, glavni istražiteljzrakoplovnih nesreća pri Ministarstvu pomorstva Dinko Vodanović.
PLITVIČKA JEZERA, , 14. kolovoza 2005. (Hina) - Od šest mađarskih zrakoplova koji su 12. kolovoza sletjeli u Zadru i Drnišu samo je jedan ušao u Hrvatsku s potrebnom dokumentacijom te ih pet ne smije uzletjeti, izjavio je večeras nakon očevida zrakoplovne nesreće u Medveđaku Oštrom, nedaleko Plitvičkih jezera, glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća pri Ministarstvu pomorstva Dinko Vodanović.

Mađarski turisti nisu zadržani, oni mogu otići, ali ne zrakoplovima sve dok za njih ne pribave potrebnu dokumentaciju, kazao je Vodanović.

On će u utorak predložiti ministru mora, turizma, prometa i razvitka Božidaru Kalmeti osobe za povjerenstvo za utvrđivanje nesreća dvaju zrakoplova iz skupine od osam sportskih zrakoplova kojima su mađarski turisti trebali u petak 12. kolovoza doći na Brač. Ta su dva zrakoplova udarila u brda Veliku Lisinu i Medveđak Oštri, pri čemu su poginule četiri osobe. Ostalih šest zrakoplova iz te skupine uspjelo je sletjeti u Zadar (pet) i Drniš (jedan).

Povjerenstvo će prikupiti dokumentaciju, pripremiti snimke razgovora pilota i njihove razgovore s kontrolom leta te obraditi precizna meteorološka izvješća za vrijeme leta. To je potrebno kako bi se pripremilo završno izvješće o tim zrakoplovnim nesrećama, koje će biti dostavljeno hrvatskome Državnom odvjetništvu, vlasnicima zrakoplova, upravi zračnog prometa Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Zrakoplovnoj inspekciji.

Sva ta tijela, u sklopu svojih ovlasti, utvrdit će postoji li odgovornost i propusti za nesreću u kojoj je poginulo četvero mađarskih turista, kazao je Vodanović.

Ivan Host iz Gorske službe spašavanja koja je danas pronašla drugi zrakoplov na brdu Medveđak Oštri izjavio je da su tijela dvoje poginulih mađarskih turista nešto poslije 20 sati kroz težak teren provezena do prometnica i otpremljena dalje na zagrebački Zavod za sudsku medicinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙