FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečenija: Srušio se ruski helikopter - 8 poginulih

MOSKVA, 16. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski helikopter tipa Mi-8srušio se u subotu u Čečeniji pri čemu je poginulo osam osoba,izvijestile su ruske novinske agencije, dodajući kako je to trećanesreća helikoptera istog tipa od početka ove godine u toj pokrajini.
MOSKVA, 16. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski helikopter tipa Mi-8 srušio se u subotu u Čečeniji pri čemu je poginulo osam osoba, izvijestile su ruske novinske agencije, dodajući kako je to treća nesreća helikoptera istog tipa od početka ove godine u toj pokrajini.

"Trojica članova posade i pet putnika koji su poletjeli iz Tuzharoija poginuli su", prenosi Interfax pozivajući se na izjavu vojnog glasnogovornika. Jedna je osoba preživjela nesreću, no ozlijeđena je.

Nitko u ruskom ministarstvu obrane nije bio dostupan za komentar nesreće.

Glasnogovornik nije izvijestio zašto je došlo do pada zrakoplova. Kazao je kako je Mi-8 letio u pratnji dvaju helikoptera Mi-24 čija je posada vidjela i prijavila nesreću. Helikopter se srušio u jugozapadnom dijelu Čečenije.

U nesreći Mi-8 koja se dogodila u Čečeniji 22. ožujka poginulo je osam od 12 putnika, a ranije u ožujku u nesreći istog tipa helikoptera poginulo je 15 ruskih vojnika. Tada je rusko ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo kako je helikopter udario u elektrovodove, no pobunjenici su rekli kako su ga oni srušili, a tomu u prilog ide i činjenica da su na repu pronađene rupe od metaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙