FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko 15 sati počinje policijski očevid zrakoplovne nesreće kod Plitvica

ZAGREB, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Ličko-senjska policija će oko 15sati započeti očevid na mjestu pada sportskog zrakoplova Zlin 142,koji je na brdu Medveđak Oštri nedaleko Plitvičkih jezera pronađen oko11 sati, zajedno s mrtvim tijelima dvoje mađarskih turista.
ZAGREB, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Ličko-senjska policija će oko 15 sati započeti očevid na mjestu pada sportskog zrakoplova Zlin 142, koji je na brdu Medveđak Oštri nedaleko Plitvičkih jezera pronađen oko 11 sati, zajedno s mrtvim tijelima dvoje mađarskih turista.

To je Hini danas potvrdio istražitelj za zrakoplovne nesreće pri Ministarstvu prometa Dinko Vodanović, dodavši da će u obavljanju očevida sudjelovati i predstavnici Ministarstva, sve u cilju utvrđivanja uzroka pada zrakoplova.

Najavio je da će o novim pojedinostima u vezi s nesrećom izvijestiti javnost oko 17 sati.

Vodanović se jutros u zadarskoj Zračnoj luci susreo sa šest mađarskih pilota koji su u petak sretno sletjeli u Zadar i Drniš, te s njima detaljno rekonstruirao let i poteškoće s kojima su se susretali na putu.

Nakon jučerašnje neuspješne potrage iz zraka, zrakoplov su danas u 11,10 sati pronašli pripadnici Gorske službe spašavanja i jedan policajac, a na temelju izjava troje lovaca da su u petak oko 19,30 sati čuli tupi udarac iz pravca Medveđaka Oštrog.

U zrakoplovu je pronađeno mrtvo tijelo muškarca, a tijelo žene desetak metara dalje.

U petak je iz Mađarske za Brač ukupno poletjelo osam ultralakih zrakoplova s mađarskim biznismenima i članovima njihovih obitelji, koji su na Braču namjeravali provesti vikend.

No, let im je omela gusta magla iznad Like, zbog koje je pet zrakoplova prisilno sletjelo na zemunički aerodrom, jedan je sletio kod Drniša, a jedan je udario u brdo Velika Lisina gdje je jučer i pronađen, kao i mrtva tijela dva mađarska turista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙