FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nesreći ciparskog Boeinga poginula 121 osoba

ATENA/NIKOZIJA, 14. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nitko od 121 putnika ičlanova posade nije preživio nesreću ciparskog zrakoplova koji se unedjelju srušio u nenaseljenom planinskom području 40 km sjeverno odAtene, objavila je ciparska zrakoplovna kompanija Helios Airways.
ATENA/NIKOZIJA, 14. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nitko od 121 putnika i članova posade nije preživio nesreću ciparskog zrakoplova koji se u nedjelju srušio u nenaseljenom planinskom području 40 km sjeverno od Atene, objavila je ciparska zrakoplovna kompanija Helios Airways.

Cipar je zbog nesreće proglasio tri dana žalosti.

Zrakoplov Boeing B737 kompanije Helios Airways letio je iz Larnace, na Cipru, prema Ateni iz koje je trebao nastaviti let za Prag.

Predstavnik aviokompanije rekao je da je zrakoplov bio na servisu "prošlog tjedna", opovrgnuvši da je u prošlosti imao različite probleme, što tvrde pojedini grčki mediji.

"Većina putnika bili su Ciprani", među kojima i skupina "48 mladih koji su putovali u Prag". U zrakoplovu je bio i "određen broj Grka i vrlo malo stranaca", rekao je.

Prema grčkoj policiji, u zrakoplovu je bilo 115 putnika i šest članova posade, od čega je 59 odraslih i osmero djece putovalo za Atenu, a 48 za Prag.

Predstavnik aviokompanije rekao je da je jedan od pilota bio Nijemac.

Jedan očevidac kazao je da je oko ostataka zrakoplova vidio na desetke razbacanih pougljenjenih ljudskih tijela. Posao spasilačkim ekipama otežavaju požari koje je izazvala nesreća. U njihovu gašenju sudjeluju tri zrakoplova i dva helikoptera, te oko 120 vatrogasaca i 40 spasilaca.

Grčki dužnosnici su priopćili da su našli dvije crne kutije u olupini putničkog zrakoplova.

Jedan od predstavnik Heliosa rekao je da je zrakoplovom možda upravljao automatski pilot, odnosno da u trenutku pada njime nisu upravljali piloti.

Zrakoplov se razbio na najmanje tri dijela, rep, dio pilotske kabine i dio trupa u kojem se, po izjavama svjedoka, nalazi velik broj tijela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙