FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt na odmoru u Valle d'Aosti

RIM, 17. srpnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. održao je unedjelju svoj prvi angelus u talijanskoj alpskoj regiji Valle d'Aostigdje se nalazi na odmoru, pred više tisuća vjernika koji su došlipozdraviti nasljednika Ivana Pavla II. koji je također provodio ljetniodmor na istome mjestu u istoj kućici salezijanaca.
RIM, 17. srpnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. održao je u nedjelju svoj prvi angelus u talijanskoj alpskoj regiji Valle d'Aosti gdje se nalazi na odmoru, pred više tisuća vjernika koji su došli pozdraviti nasljednika Ivana Pavla II. koji je također provodio ljetni odmor na istome mjestu u istoj kućici salezijanaca.

Papa je naglasio kako je to njegov prvi angelus "među predivnim planinama koje je toliko volio moj voljeni prethodnik Ivan Pavao II.".

Od ove godine mala kućica i obližnja veća zgrada selezijanaca nose ime Ivana Pavla II.

Benedikt XVI. je govorio o vrijednostima odmora koji daje "jedinstvenu priliku da se bude u dodiru s prirodom gdje osoba nalazi pravu dimenziju".

"U svijetu u kojem živimo postaje neophodno očeličiti si tijelo i duh, posebno oni koji žive u gradovima gdje su uvjeti života frenetični i ostavljaju malo vremena za tišinu, razmišljanje i opuštanje u prirodi. Odmor je i vrijeme u kojem se više vremena može posvetiti molitvi, čitanju i meditiranju o dubokom značenju života, u okruženju svoje obitelji i dragih", rekao je papa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙