FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benedikt XVI.: Nije lako biti papa

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Obavljati dužnosti pape nijelagan posao, priznao je Benedikt XVI. novinarima u ponedjeljak u LesCombesu, mjestu u talijanskim Alpama.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Obavljati dužnosti pape nije lagan posao, priznao je Benedikt XVI. novinarima u ponedjeljak u Les Combesu, mjestu u talijanskim Alpama.

Ovaj tjedan Benedikt XVI., izabran za papu 19. travnja, slavi 100 dana svojeg pontifikata.

Na pitanje novinara je li teško biti duhovni vođa milijarde katolika u svijetu, odgovorio je: "Na neki način jest, no ljudi su jako dobri i podupiru me."

Pred novinarima se, prije službenog sastanka sa svećenicima iz pokrajine Valle D'Aosti, Benedikt XVI. pojavio preplanuo i dobro raspoložen.

No, čini se da 78-godišnji Sveti Otac u svojoj planinskoj kući u Les Combesu dane češće provodi radno nego u odmoru. Njegovi suradnici tvrde kako radi na svojoj prvoj enciklici koju će poslati katoličkim biskupima diljem svijeta.

Benedikt XVI. u Valle d'Aosti namjerava se odmarati do četvrtka, a ostatak ljetnog odmora provest će u Castel Gandolfu, rezidenciji u posjedu Vatikana, južno od Rima. Papa će 18. kolovoza prvi put otputovati u inozemstvo. Posjetit će njemački grad Koeln, gdje će biti na tradicionalnom obilježavanju Svjetskog dana mladeži.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙