FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekvatorijalna Gvineja: svih 55 mrtvih u padu zrakoplova

MALABO, 17. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Svih 55 putnika i članovaposade poginulo je u padu zrakoplova Antonov privatne tvrtke izEkvatorske Gvineje koji se u subotu srušio nedugo nakon polijetanja izglavnog grada Malaboa, potvrdila je u nedjelju vlada te države.
MALABO, 17. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Svih 55 putnika i članova posade poginulo je u padu zrakoplova Antonov privatne tvrtke iz Ekvatorske Gvineje koji se u subotu srušio nedugo nakon polijetanja iz glavnog grada Malaboa, potvrdila je u nedjelju vlada te države.

"Nitko nije preživio, zrakoplov je potpuno uništen", rekao je glasnogovornik vlade Alfonso Nsue Mokuy.

Zrakoplov tvrtke Ecuatair poletio je u subotu oko 10.00 sati po lokalnom vremenu iz Malaboa na otoku Bioko u pravcu Bate, u unutrašnjosti zemlje. Srušio se blizu grada Baneya oko 19 kilometara udaljenom od Malaboa.

Afrički zračni prostor vrlo je opasan u usporedbi s drugim dijelovima svijeta, jer brojni zračni prijevoznici ne ulažu dovoljno u sigurnost letjelica.

Iako u globalnom zračnom prometu sudjeluje sa samo tri posto, prošle se godine nad "crnim kontinentom" dogodilo 27 posto nesreća sa smrtonosnim posljedicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙