FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rakovica: Započeo očevid nesreće madžarskoga sportskog zrakoplova

RAKOVICA, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Započeo je jutros očevidzrakoplovne nesreće u kojoj su jučer poginule dvije osobe na brduVelika Lisina, iznad sela Poljanak, u općini Rakovica, na područjuNacionalnog parka Plitvička jezera .
RAKOVICA, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Započeo je jutros očevid zrakoplovne nesreće u kojoj su jučer poginule dvije osobe na brdu Velika Lisina, iznad sela Poljanak, u općini Rakovica, na području Nacionalnog parka Plitvička jezera .

Područje brda policija je osiguravala čitavu noć i jutros te nije dopuštala pristup građanima i novinarima, zbog što kvalitetnijeg uočavanja tragova, budući da se još traga za drugim nestalim avionom iz iste eskadrile, izjavio je jutros istražni sudac karlovačkoga Županijskog suda Mladen Kosijer.

Iz Zagreba je sinoć oko 19 sati poletjelo osam madžarskih sportskih zrakoplova tipa "Piper" od kojih je pet sletjelo u Zadru, jedan je prisilno sletio u Drnišu, jedan se zabio u stijenu brda Velika Lisina, a osmom zrakoplovu zasad nema traga, rečeno je u Županijskom centru 112 u Karlovcu.

Dežurni djelatnik Marijan Šoštarić izjavio je da pali zrakoplov nije trebao biti na tom području. Po njegovim riječima iz nepoznatoga razloga skrenuo je s kursa prema Zadru te u uvjetima magle i oblaka nije vidio da leti pravo u brdo Velika Lisina.

Olupinu zrakoplova s dva zasad neidentificirana mrtva tijela pronašao je s policijom vatrogasac protupožarne zaštite NP "Plitvičkih jezera" Mirko Hodak. On je kasno sinoć oko 22 sata došao s policijom na mjesto pada i s vatrogasnim aparatom ugasio plamen plastike aviona koja je još gorjela. Tijela dvojice avijatičara već su bila potpuno izgorjela u sjedalima zrakoplova, dodao je.

Po njegovim riječima zrakoplov je udario u stijenu oko 150 metara niže od vrha Velike Lisine na kojoj se nalazi repetitor.

Njegov brat Vlado Hodak sjedio je ispred svoje kuće u Drežničkom Selištu sa sumještanima kada su oko 19.30 sati uočili čudno ponašanje aviona u niskom letu i čudan zvuk.

Budući da je zrakoplov odletio preko kuće, izgubio im se iz vida te su tek kasnije čuli da se dogodila nesreća oko 500 metara dalje, zračnom linijom. Prasak pada letjelice kojem je prethodilo grebanje po granju drveća, čuo je pak jedan vikendaš u Poljanku i ona je najviše pomogla policiji da se odredi mjesto pada zrakoplova, rekao je Mirko Hodak.

Reako je da je uz uništen zrakoplov pronađena svjetiljka repetitora s vrha brda te da očevid tek treba utvrditi je li letjelica udarila izravno u Veliku Lisinu. Po njegovim riječima vrlo je vjerojatno da je drugi nestali zrakoplov zakačio repetitor i preletio preko 794 metara visoke Velike Lisine i zatim nestao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙