FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodanović: policija i vojska traže osmi mađarski zrakoplov oko Brajdića

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Helikopteri hrvatske policije ivojske upravo tragaju za nestalim mađarskim akrobatskim zrakoplovomZlin 142 oko Brajdića, rekao je istražitelj za zrakoplovne nesrećeMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka Dinko Vodanović.
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Helikopteri hrvatske policije i vojske upravo tragaju za nestalim mađarskim akrobatskim zrakoplovom Zlin 142 oko Brajdića, rekao je istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Dinko Vodanović.

Vodanović je Hini potvrdio da je jučer oko 17,30 s mađarske zračne luke Kaposjulak za Brač poletjelo osam ultra lakih mađarskih zrakoplova, od koji je pet sletjelo u Zadru, jedan je prislino sletio u Pokrovniku u blizini Drniša, jedan je pao na brdu Velika Lisina, na području općine Rakovica, pri čemu su pilot i suputnik smrtno stradali, a jednome se izgubio trag.

Zrakoplov koji je pao, udario je u brdo na visini od 754 metra, rekao je Vodanović. To su mali avioni, koji lete prateći pogledom konfiguraciju tla, "a ne u instrumentalnim uvjetima, pa kad ima oblaka i ne vide, spuštaju se", kazao je Vodanović.

Dodao je da je informacijska služba Kontrole leta mađarskim pilotima davala sve informacije koje su od njih tražili. Da bi se znalo što im je rečeno, moraju se preslušati trake snimljenih razgovora, dodao je Vodanović.

Opovrgnuo je informacije da su mađarski ultra laki zrakoplovi poletjeli iz Zagreba, te ustvrdio da su letjeli iz Mađarske za otok Brač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙