FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu zrakoplova u more kod Palerma poginulo 14 osoba

RIM, 6. kolovoza 2005. (Hina) - U nesreći zrakoplova tuniske kompanijeTunisair ATR 72, koji je s 34 putnika i 4 člana posade u subotu oko 16sati popodne pao u more približno 13 kilometara od obale ispredPalerma, poginulo je 14, a spašene su 24 osobe, doznaje se u policijiu Palermu.
RIM, 6. kolovoza 2005. (Hina) - U nesreći zrakoplova tuniske kompanije Tunisair ATR 72, koji je s 34 putnika i 4 člana posade u subotu oko 16 sati popodne pao u more približno 13 kilometara od obale ispred Palerma, poginulo je 14, a spašene su 24 osobe, doznaje se u policiji u Palermu.

Čarter zrakoplov poletio je iz Barija u Djerbu, u Tunis, a nad Sicilijom je zbog kvara zatražio hitno slijetanje. Sva 34 putnika talijanski su državljani. Teže je ozlijeđen i pilot Chafik Gharbi.

Zračna luka u Palermu dala je dozvolu za hitno slijetanje, a ostali zrakoplovi su preusmjereni, ali se Atr 72 nije zaustavio na pisti već je sletio u more. Atr 72, koji može prevoziti 66 putnika, nije potonuo što je spasiocima omogućilo da neke putnike izvuku iz zrakoplova, dok su ostali uspjeli sami izići kod krila.

Šest je osoba teže ozlijeđeno, a među poginulima je i dvije djece.

Zrakoplov je tijekom 2005. pregledan 4 puta.

Do nesreće je došlo zbog kvara na zrakoplovu, rekao je novinarima tužitelj u Palermu Piero Grasso.

"Motori zrakoplova su izgubili snagu i morao sam se spustiti na morsku površinu", rekao je zapovjednik ATR-a 72 Chafik Garbi odgovornima u talijanskoj ustanovi civilnog zrakoplovstva (ENAC).

Talijansko ministarstvo za promet priopćilo je da je riječ o nesreći te da se isključuje mogućnost atentata na zrakoplov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙