FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada Novi list Brešanovoj predstavi "Mirisi, zlato i tamjan"

Hrvatska-kultura-festivaliNagrada Novi list Brešanovoj predstavi "Mirisi, zlato i tamjan",(H) - RIJEKA 25. srpnja 2005. (Hina) - Nagradom "Novi list" zanajcjelovitiju predstavu ovogodišnjih "Riječkih ljetnih noći" poocjeni prosudbene komisije pripala je predstavi "Mirisi, zlato itamjan" autora Slobodana Novaka u režiji Vinka Brešana, priopćeno jedanas iz riječkog HNK "Ivan pl. Zajc".
,(H) - RIJEKA 25. srpnja 2005. (Hina) - Nagradom "Novi list" za najcjelovitiju predstavu ovogodišnjih "Riječkih ljetnih noći" po ocjeni prosudbene komisije pripala je predstavi "Mirisi, zlato i tamjan" autora Slobodana Novaka u režiji Vinka Brešana, priopćeno je danas iz riječkog HNK "Ivan pl. Zajc".

Nagrada će biti uručena redatelju Brešanu i intendantici riječkog HNK Mani Gotovac na sutrašnjoj svečanosti zatvaranja Festivala.

Komisija "Novog lista" u sastavu Kim Cuculić, Dejan Đurić, Branko Krtica, Bruno Lončarić, Eta Paškvan, Iva Rosanda Žigo i Sonja Učkar je odlučila dvotrećinskom većinom da se nagradi Brešanova predstava "Mirisi, zlato i tamjan".

U obrazloženju Komisije Novog lista ističe se i zasluga dramaturga Matka Botića novoj interpretaciji Novakova djela.

Navodi se i da su se autori "vješto poigrali s Novakovim promišljanjima o nemogućnosti uspostavljanja komunikacijske zajednice, osmišljavanja vremena i vlastitog položaja prema drugome kao i nemogućnosti reinterpretacije prošlosti".

Naglasak predstave, ističe se, je na ironiji, slikanju zatvorenog otočnog mentaliteta i odnosa pojedinca prema svojoj okolini.

U ocjeni Komisije stoji i Brešanova dinamična filmska režija, glazba Mate Matišića i scenografija Dalibora Laginje uz naglašavanje vrijednosti prostora na kojem je odigrana predstava.

Maestralnim ulogama proglašeni su nastupi Edite Karađole i Olivere Baljak.

(Hina) xdsil yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙