FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: sutra baletna predstava "Grk Zorba"

PULA, 12. kolovoza 2005. (Hina) - U sklopu glazbeno-scenskog "Histriafestivala" sutra će se u pulskoj Areni publici predstaviti članoviBaletnog ansambla, orkestra te zbora Slovenskog narodnog gledališča izMaribora s baletnom predstavom "Grk Zorba", najavio je na današnjojkonferenciji za novinstvo direktor "Histria festivala" Bashkim Shehu.
PULA, 12. kolovoza 2005. (Hina) - U sklopu glazbeno-scenskog "Histria festivala" sutra će se u pulskoj Areni publici predstaviti članovi Baletnog ansambla, orkestra te zbora Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora s baletnom predstavom "Grk Zorba", najavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo direktor "Histria festivala" Bashkim Shehu.

To je treći projekt koji se održava u okviru tog festivala u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča. U srijedu je na Brijunima održana baletna predstava "Tango", a sinoć u Malom rimskom kazalištu predstava "La crimas".

Govoreći o baletnoj predstavi "Grk Zorba" grčkog skladatelja Mikisa Teodorakisa, umjetnički direktor Opere i baleta Slovenskog narodnog gledališča Stane Jurgec rekao je kako je ona nastala 1988. po narudžbi festivala "Arena di Verona" te kako je riječ o jednom od najuspješnijih baleta dvadesetog stoljeća.

Po njegovim riječima, na praizvedbi i izvedbama u Veroni 1990. balet je gledalo više od 200 tisuća gledatelja te je tako postao jedan od najgledanijih projekata u povijesti veronskih ljetnih priredaba.

Balet je nastao na osnovi književnog djela "Grk Zorba" Nikosa Kazancakisa, grčkoga pjesnika, pisca i filozofa dvadesetog stoljeća.

"Histria festival" i Slovensko narodno gledališče iz Maribora potpisali su ovih dana ugovor o suradnji u idućih pet godina, pa će slovenski umjetnici svake godine s nekoliko projekata gostovati u Puli u sklopu "Histria festivala", rečeno je danas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙