FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21,30 sati

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21,30 sati
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21,30 sati

ZAGREB - Potraga za sportskim zrakoplovom iz Mađarske, koji je sinoć nestao na području Plitvica za danas je obustavljena, a nastavit će se sutra, doznaje se u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS). Članovi HGSS-a danas su, zajedno sa specijalcima, u dva MUP-ova i MORH-ova helikoptera više puta iz zraka pretražili područje oko Plitvičkih jezera, na kojem se zrakoplov vjerojatno nalazi. No, budući da je riječ o izrazito šumovitom predjelu s visokim stablima, zrakoplov je teško uočiti iz zraka, a kako se sumnja da je područje minirano, potraga pješačkim snagama je rizična, kazao je pripadnik HGSS-a Dubravko Butala, koji je danas šest sati proveo u helikopteru, u potrazi za nestalim zrakoplovom. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun najavljuje, pak, da će MUP-ovi i MORH-ovi helikopteri i noćas pokušati pronaći nestali zrakoplov, uz pomoć termovizije, ako za to bude uvjeta.

SLAVONSKI BROD - Uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo ubojstva u pokušaju, istražnom sucu Mirku Svirčeviću danas je priveden Željko Rubil. Sumnjiči ga se za napad na Dubravku Mijić, prodavačicu koja je zbog teških ozljeda operirana u slavonskobrodskoj bolnici. Napad se dogodio jučer oko 11 sati u prodavaonici "Iskra" u Štamparevoj ulici u Slavonskome Brodu. Osumnjičenom Rubilu određen je pritvor od 48 sati.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić poslao je obitelji slikara Josipa Crnoborija brzojav sućuti u svoje ime i u ime Ministarstva kulture. Slikar Josip Antun Crnobori umro je jučer u Zagrebu u 98. godini.

ZAGREB - Na glavnim je cestama promet prema moru i unutrašnjosti sve rjeđi, pred tunelom Sv. Rok kolone prema moru više nema, a prema Zagrebu duga je oko 6 km, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub. Kod ulaza u tunel Mala Kapela nema čekanja, kao i kod naplata Lučko na ulasku u Zagreb. Gust je promet na prilaznim cestama grada Sinja iz svih smjerova, zbog velikog broja hodočasnika koji idu prema svetištu Gospe sinjske.

ZAGREB - U prvih sedam mjeseci ove godine zagrebačka policija evidentirala je 20,1 posto manje kaznenih djela nego u istom razdoblju prošle godine - ove godine evidentirano je 13.623 kaznenih djela, a lani u tom razdoblju njih 17.058. Zagrebačka policija u tom je razdoblju riješila 7.904 počinjenih kaznenih djela ili 59 posto, što je za sedam posto više riješenih kaznenih djela nego u sedam mjeseci prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙