FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Potraga za nestalim zrakoplovom

KARLOVAC, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Ekipa karlovačke Stanice Gorskeslužbe spašavanja (GSS) oko 11 sati krenula je u potragu za nestalimmađarskim sportskim zrakoplovom, a ekipa ogulinske Stanice GSS u punojje pripravnosti i na raspolaganju Državnoj upravi za zaštitu ispašavanje, koja će koordinirati potragom na tlu i u zraku.
KARLOVAC, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Ekipa karlovačke Stanice Gorske službe spašavanja (GSS) oko 11 sati krenula je u potragu za nestalim mađarskim sportskim zrakoplovom, a ekipa ogulinske Stanice GSS u punoj je pripravnosti i na raspolaganju Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, koja će koordinirati potragom na tlu i u zraku.

Iz Zagreba su oko deset sati trebali poletjeti dva helikoptera, jedan MUP-ov i jedan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u potragu za nestalim sportskim zrakoplovom, ali, kako kaže Ivan Kober u Državnom centru 112, nisu do 11 sati uzletjeli, jer zagrebačka Oblasna kontrola leta zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta nije to dopustila. Dizanje magle i niske naoblake, te početak zračne potrage očekuje se uskoro, dodao je.

Tajnik Hrvatske gorske službe spašavanja Darko Berljak izjavio je da su od ponoći stanice GSS u Gospiću, Karlovcu, Ogulinu, Zadru, Zagrebu i Splitu u trajnoj pripravnosti za pomoć, ali ni Komisija za helikoptersko spašavanje, ni Komisija za potrage ne može započeti s radom dok se približno ne locira mjesto eventualnog slijetanja ili pada nestalog zrakoplova.

Od osam sportskih mađarskih zrakoplova koji su u petak navečer poletjeli iz Zagreba pet je sletjelo u Zadru, jedan je prisilno sletio u blizinu Drniša, jedan je pao na brdu Velika Lisina, na području općine Rakovica, pri čemu su obojica avijatičara smrtno stradala, a jednom se izgubio trag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙