FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ovogodišnjoj Mrdujskoj regati očekuje se rekordan broj natjecatelja

SPLIT, 19. srpnja 2005. (Hina) - Mrdujska regata, najstarija takvevrste na Sredozemlju, koja će se po 74. put održati od 23. rujna do 1.listopada, ove godine očekuje rekordan broj prijavljenih jedriličara,što znači više od 309 brodova i više od tisuću natjecatelja, doznajemood direktora regate Marija Stipinovića iz splitskoga Jedriličarskogkluba Labud, organizatora događanja.
SPLIT, 19. srpnja 2005. (Hina) - Mrdujska regata, najstarija takve vrste na Sredozemlju, koja će se po 74. put održati od 23. rujna do 1. listopada, ove godine očekuje rekordan broj prijavljenih jedriličara, što znači više od 309 brodova i više od tisuću natjecatelja, doznajemo od direktora regate Marija Stipinovića iz splitskoga Jedriličarskog kluba Labud, organizatora događanja.

Svečanost jedrenja, za koje su prijave upravo počele, počet će trodnevnim "Mrduja optimist cupom" u petak 23. rujna. Glavni događaj - regata krstaša od splitske luke do otočića Mrduja, smještenog između Brača i Šolte, i natrag, održat će se u subotu 1. listopada.

Na Mrdujskoj regati, koja se uspoređuje s najposjećenijom tršćanskom "Barcolanom", posljednjih godina nastupa više od 300 brodova, rekord je prošlogodišnjih 309, stoga organizatori s pravom očekuju da ih se ove godine prijavi barem toliko, no, nadaju se i rekordu koji bi ih odveo prema ostvarenju želje da postanu najveći festival jedrenja u Europi.

Što se tiče vjetra, Stipinović ističe kako im vrijeme posljednjih godina nije išlo na ruku, no, očekuju barem dva do tri bofora što bi omogućilo i da se obori brzinski rekord Mrduje star 22 godine.

Ove godine u regati će, uz vrhunske jedriličare iz Hrvatske i mnogih drugih zemalja, sudjelovati i mnoga poznata estradna imena što će, ističu organizatori, zasigurno pridonijeti njezinoj popularnosti. Za njih će se organizirati i posebno natjecanje s posebnim nagradama.

Zanimljivo je da na ovoj regati svaka jedrilica, odnosno njezina posada, dobiva nagradu - najbrža jedrilica, najstarija i najmlađa posada, rekorderi po broju sudjelovanja, te brojne posebne nagrade. Jedini je uvjet korektno "odraditi" zadanu rutu, kazao je Stipinović.

Najvažnije su nagrade pehar Slobodne Dalmacije i prijelazni pehar, s imenom pobjednika na postolju, najbržoj jedrilici, koji je prošle godine otputovao u Zadar, a kojega se Labudovci ove godine nadaju vratiti u Split.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙