FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH definirala trasu autoceste na koridoru V.C

SARAJEVO,13. kolovoza 2005.(Hina) - Vlasti Bosne i Hercegovine usvojilesu konačnu trasu dijela autoceste na koridoru V.C koji prolazi kroz tuzemlju a jedino preostalo pitanje koje treba riješiti je južna točkaspoja s Hrvatskom, prenosi u subotu sarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO,13. kolovoza 2005.(Hina) - Vlasti Bosne i Hercegovine usvojile su konačnu trasu dijela autoceste na koridoru V.C koji prolazi kroz tu zemlju a jedino preostalo pitanje koje treba riješiti je južna točka spoja s Hrvatskom, prenosi u subotu sarajevski "Dnevni avaz".

Ovaj list navodi kako je na razini Ministarstva transporta i komunikacija BiH u petak postignut konačni dogovor o trasi buduće autoceste što je potvrdio i ministar Branko Dokić.

On je kazao kako će se sada pristupiti definiranju modela financiranja gradnje što će se najvjerojatnije učiniti putem dodjele koncesije.

Odgovarajući natječaj mogao bi biti raspisan početkom 2006. godine a do sredine 2006. godine bit će završena sva projektna dokumentacija, kazao je Dokić.

Prema planu kojega je usvojilo Ministarstvo transporta i komunikacija BiH, autocesta na koridoru V.C u tu zemlju će na sjeveru ulaziti kod Svilaja da bi se nastavila preko Modriče, Doboja, Zenice i Sarajeva ka Mostaru i Počitelju i konačno pored Međugorja produžila u pravcu južne granice s Hrvatskom.

U Ministarstvu transporta i komunikacija pretpostavljaju kako će južni spoj s Hrvatskom biti definiran tijekom rujna a BiH je, navodno, pripremila prijedlog po kojemu bi to bio granični prijelaz Grabovina.

Na oko 340 kilometara autoceste kroz BiH gradit će se 75 kilometara tunela i 33 kilometra mostova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙