FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 15. srpnja

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje usvijetu za petak, 15. srpnja:
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za petak, 15. srpnja:

KIJEV/LAVOV - Drugi dan službenog posjeta Ukrajini predsjednika RH Stjepana Mesića. Mesić će se u Lavovu, na zapadu Ukrajine, sastati s gospodarstvenicima lavovske oblasti, a na tamošnjem sveučilištu će održati predavanje "Hrvatska danas i njezina vanjska politika". U četvrtak se hrvatski predsjednik sastao sa svojim ukrajinskim kolegom Viktorom Juščenkom, premijerkom Julijom Timošenko, predsjednikom parlamenta Volodimirom Litvinovim i sudjelovao na hrvatsko-ukrajinskom poslovnom forumu.

DEN HAAG - Statusna konferencija o stanju u predsraspravnom postupku protiv Hrvata u BiH Paška Ljubičića, optuženog za ratne zločine protiv Bošnjaka u Lašvanskoj dolini tijekom hrvatsko-bošnjačkog sukoba u BiH 1993. Ljubičić je bio zapovjednik policije Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

SOMBOR - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjeluje u proslavi 100. obljetnice postojanja karmelićanskog samostana u Somboru. Prvog dana Bozanić će predvoditi svečanu večernju molitvu u samostanskoj crkvi Sv. Stjepana.

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH na svojoj će sjednici raspravljati o Prijedlogu odluke o ratifikaciji Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o zajedničkim lokacijama na više međudržavnih graničnih prijelaza: Bosanska Kostajnica - Hrvatska Kostajnica, Doljani - Matkovići, Neum I - Klek, Neum II - Klek, Velika Kladuša - Maljevac, te graničnom prijelazu Izačić - Ličko Petrovo Selo.

BEOGRAD Austrijski predsjednik Heinz Fischer dolazi u trodnevni službeni posjet Srbiji i Crnoj Gori. Austrijski predsjednik u petak će se najprije sastati s predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem s kojim će razgovarati o procesu pridruživanja SCG Europskoj uniji, unapređenju bilateralne suradnje, kao i o najvažnijim regionalnim pitanjima. Fischer će se sastati i s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, kao i sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, te s predsjednikom i premijerom Crne Gore Filipom Vujanovićem i Milom Đukanovićem.

RIM - Najavljen je štrajk zaposlenika u javnom prometu zbog čega se očekuju poteškoće na talijanskim prometnicam.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Duška Gerić-Koren

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙