FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: završen konjanički maraton arapskih konja

KOPRIVNICA, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon sedam dana i 500projahanih kilometara, točno prema planu, u 17 sati sudionici IX.konjaničkog maratona arapskih konja Hrvatske ušli su u središteKoprivnice.
KOPRIVNICA, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon sedam dana i 500 projahanih kilometara, točno prema planu, u 17 sati sudionici IX. konjaničkog maratona arapskih konja Hrvatske ušli su u središte Koprivnice.

Srdačno su ih dočekali njihovi najbliži iz moslavačkog sela Volodera, zatim predstavnici općine Popovača, grada Kutine i Sisačko-moslavačke županije uz pozdrav dožupanice Marijane Petir.

U ime domaćina sudionike je pozdravio koprivničko-križevački župan Josip Friščić.

Ovogodišnji maraton počeo je 5. kolovoza u Voloderu, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, i bio je posvećen 10. obljetnici vojno-redarstvenih akcija Bljesak i Oluja.

Svaka dionica bila je spomen na vrijednosti Domovinskog rata, a neke su posvećene i trinaestorici poginulih hrvatskih branitelja kutinske Petrokemije, dvadesetpetorici iz Tvornice specijalnih vozila "Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda i osamnaestorici iz koprivničke Podravke.

Kroz pet županija, uz boravak u devet gradova, "maratonci" su bili na obalama Save i Drave, projahali su parkom prirode Papuk i kod Đurđevca osjetili pijesak "hrvatske Sahare".

Arapske konje jahali su veteran maratona Željko Petters, Domagoj Petters, Sandra Prevendar Nekvapil, Siniša Černeli, David Šivak, Robert Štibrić, Ana Matijaš i Alen Majkovec.

S koprivničkoga trga hrvatskoj je javnosti priopćeno da će iduće godine jubilarni X. maraton biti dvostruko duži i nakon tisuću kilometara završiti u Dubrovniku.

Konjanički maraton održava se u organizaciji Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera i kutinskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙