FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Čigoča u Maloj i Velikoj Polani u Sloveniji

MALA I VELIKA POLANA, 7. kolovoza 2005. (Hina) - Izaslanstvo Čigoča kodSiska, najvećega europskog sela roda, posjetili su danas prijateljskoselo roda u susjednoj Sloveniji, smješteno u dva susjedna sela udolini Mure, Maloj i Velikoj Polani.
MALA I VELIKA POLANA, 7. kolovoza 2005. (Hina) - Izaslanstvo Čigoča kod Siska, najvećega europskog sela roda, posjetili su danas prijateljsko selo roda u susjednoj Sloveniji, smješteno u dva susjedna sela u dolini Mure, Maloj i Velikoj Polani.

Ondje danas završava jednotjedni Pomurski ljetni festival narodnog stvaralaštva, kulturnih i sportskih priredaba i natjecanja te suradnje s ostalim europskim selima roda.

Pozdravljajući goste iz Hrvatske, predstavnici vlasti općine Velike Polane izrazili su zadovoljstvo što njihov festival završava posjetom dragih gostiju, prijatelja i partnera iz Čigoča, s kojima već četiri godine rade na promicanju europskih sela roda, ekoloških, etnoloških i turističkih europskih vrijednosti.

U Čogoču ljeti ima više roda nego seljana jer ih stigne 120 parova i još malih roda, što je najveća populacija te zaštićene vrste u Europi. No, Velika i Mala Polana s devet parova roda imaju mnogo više ekoloških, turističkih i etnoloških programa.

Zato su predstavnici grada Siska, Čigoča i Parka prirode Lonjskog polja zaključili da bi im razmjena iskustava pomogla da kvalitetnije predstave rijetkost koju imaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙