FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Airlines udvostručila dobit

ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Domaći zračni prijevoznik CroatiaAirlines Grupa (CA) u prvom je ovogodišnjem polugodištu gotovoudvostručila svoju dobit u odnosu na isto lanjsko razdoblje, sa 22,85milijuna kuna u prvom lanjskom polugodištu na 44,86 milijuna kuna,pokazuju podaci iz financijskog izvješća CA Grupe koje prenosiZagrebačka burza.
ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Domaći zračni prijevoznik Croatia Airlines Grupa (CA) u prvom je ovogodišnjem polugodištu gotovo udvostručila svoju dobit u odnosu na isto lanjsko razdoblje, sa 22,85 milijuna kuna u prvom lanjskom polugodištu na 44,86 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća CA Grupe koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi CA Grupe povećani su u prvih šest mjeseci ove godine prema istom lanjskom razdoblju za 9,08 posto, sa 669,32 milijuna kuna na 730,14 milijuna kuna.

Uprava u komentaru navodi da je povećanje dobiti rezultat povećanja stope poslovnih prihoda, manje stope rasta troškova, te smanjenje finacijskih rashoda u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Navode da su im poslovni prihodi porasli za 10,66 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prihodi od prodaje u zemlji smanjeni su za 0,33 posto na 183,39 milijuna kuna, dok su im prihodi od prodaje u inozemstvu porasli 4,49 posto na 434,26 milijuna kuna.

Ukupni rashodi CA Grupe porasli su šest posto u prvoj polovici ove godine na 685,28 milijuna kuna.

Među ostalim, u izvješću se navodi da vode naslijeđene sporove JAT-a, spor s bivšim članom uprave, te sporove zbog naplate potraživanja, te su za sve slučajeve neizvjesnosti naplate potraživanja izvršili ispravak vrijednosti, a za sve moguće buduće troškove po započetim sudskim procesima rezerviranje troškova.

Najveći pojedinačni dioničar je Republika Hrvatska, odnosno Ured za državnu imovinu sa 94,76 posto dionica, a slijedi Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka za 2,16 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙