FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mirna u prvom polugodištu poslovala s gubitkom od 5,13 milijuna kuna

ZAGREB,12. kolovoza 2005. (Hina) - Rovinjski prerađivač ribe Mirna uprvom je ovogodišnjem polugodištu povećala svoj gubitak s 1,08milijuna kuna u prvom lanjskom polugodištu na 5,13 milijuna kuna,pokazuju podaci iz financijskog izvješća Mirne koje prenosiVaraždinska burza.
ZAGREB,12. kolovoza 2005. (Hina) - Rovinjski prerađivač ribe Mirna u prvom je ovogodišnjem polugodištu povećala svoj gubitak s 1,08 milijuna kuna u prvom lanjskom polugodištu na 5,13 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Mirne koje prenosi Varaždinska burza.

Ukupni prihodi Mirne smanjeni su u prvih šest mjeseci ove godine prema istom lanjskom razdoblju za 27,67 posto, na 7,82 milijun kuna.

Kao razlog uprava Mirne navodi da su najveći utjecaj nastanku gubitka imali finacijski rashodi od prodaje dionica Nove banke na koje otpada 3,03 milijuna kuna gubitka, te manji intenzitet proizvodnje kao posljedica manjeg ostvarenog ulova i otkupa ribe za proizvodnju u drugom kvartalu

Prihodi od prodaje u zemlji smanjeni su za 31,41 posto sa 10.37 milijuna kuna u prvom polugodištu 2004. na 7.11 milijuna kuna u istom ovogodišnjem razdoblju.

U Mirni ističu da poslovni prihodi čine 98 posto ukupnih prihoda i u prvom su polugodištu bili manji za 28 posto prema istom razdoblju lani. Prihodi od osnovne djelatnosti čine 92 posto ostvarenih poslovnih prihoda i manji su za 30 posto.

Ukupni rashodi Mirne porasli su 8,88 posto u prvoj polovici ove godine na 12,95 milijuna kuna.

Među ostalim, u izvješću se navodi da je stupanj zaduženosti društva u prvom polugodištu 2005. veći za tri indeksna poena u odnosu na isto razdoblje lani i iznosi 44 posto.

U prvom polugodištu 2005. došlo je i do promjene vlasničke strukture jer je tvrtka FIMA Holding otkupila sve dionice, odnosno 24 posto od TAR-a, dok je NIKO-MAT otkupio od Hrvatskog fonda za privatizaciju 11,64 posto dionica.

Najveći pojedinačni dioničar je sada FIMA Holding sa 63,26 posto dionica.

(Hina) xnz ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙