FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peruanski predsjednik traži od svih ministara da podnesu ostavke

LIMA, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Peruanski predsjednikAlejandro Toledo u četvrtak je od svih ministara zatražio da podnesuostavke te najavio da će za svakoga procijeniti hoće li ga ostaviti naministarskoj dužnosti.
LIMA, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Peruanski predsjednik Alejandro Toledo u četvrtak je od svih ministara zatražio da podnesu ostavke te najavio da će za svakoga procijeniti hoće li ga ostaviti na ministarskoj dužnosti.

Predsjednik se na taj zahtjev odlučio nakon što je predsjednik peruanske vlade Carlos Ferrero istoga dana iznenadno dao ostavku, a nakon što je Toledo imenovao ministrom vanjskih poslova svog najbližeg i najproturječnijeg saveznika, Fernanda Olivera.

Ferrero, koji je na mjestu premijera od prosinca 2003. godine, trebao je napustiti vladu početkom listopada u slučaju da se namjerava kandidirati na izborima idućeg travnja, no trenutak objave njegove ostavke, odmah nakon to je Fernando Olivera preuzeo mjesto ministra vanjskih poslova, predstavlja iznenađenje.

Ostavku je, osim Ferrera, podnio i ministar graditeljstva Carlos Bruce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙