FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tariceanu povukao odluku o ostavci

BUKUREŠT, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski premijer CalinTariceanu izjavio je u utorak da odustaje od najavljene ostavke kakobi se usredotočio na reforme koje zahtijeva Europske unija i "obnovuzemlje" pogođene teškim poplavama.
BUKUREŠT, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski premijer Calin Tariceanu izjavio je u utorak da odustaje od najavljene ostavke kako bi se usredotočio na reforme koje zahtijeva Europske unija i "obnovu zemlje" pogođene teškim poplavama.

"Hrabar čelnik ne napušta svoj narod pred velikim iskušenjem. Da danas dam ostavku, bio bi to dokaz kukavištva", rekao je Tariceanu novinarima.

Tariceanu je najavio ostavku zbog spore provedbe pravosudne reforme, nužne za ulazak u Europsku uniju, predviđen za 1. siječnja 2007. godine. Mislio je da bi na prijevremenim izborima mogao dobiti znatniju većinu u parlamentu i tako ubrzati proces. No, dužnosnici Unije izrazili su zabrinutost jer smatraju da bi raspuštanje parlamenta i predizborna promidžba izazvali sasvim suprotan učinak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙