FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portugalski ministar financija podnio ostavku

PORTUGAL, 21. srpnja 2005. (Hina/APA) - Portugalski ministar financijaLuis Campos e Cuhna podnio je ostavku navodeći kao razlog obiteljskeprobleme ali mediji tvrde da su pravi razlog nesuglasice s premijeromJoseom Socratesom oko vladinog programa štednje.
PORTUGAL, 21. srpnja 2005. (Hina/APA) - Portugalski ministar financija Luis Campos e Cuhna podnio je ostavku navodeći kao razlog obiteljske probleme ali mediji tvrde da su pravi razlog nesuglasice s premijerom Joseom Socratesom oko vladinog programa štednje.

U nedavno objavljenom prilogu za jedan portugalski list Campos e Cunha je s obzirom na ogroman proračunski deficit zatražio dodatna kresanja troškova, dovodeći u pitanje i svrsishodnog nekih krupnih projekata kao što je gradnja nove lisabonske zračne luke i nekih brzih željezničkih veza.

Premijer Socrates zagovara nešto manje striktan program štednje i taj je istup ministra financija protumačio kao "nož u leđa" pa je zatražio njegovu ostavku, tvrde portugalski mediji.

Portugal očekuje da će ove godine zabilježiti gospodarski rast od 0,5 posto dok bi proračunski deficit trebao dosegnuti 6,8 posto BDP-a. Time je ta zemlja stekla status najvećeg prekršitelja propisa EU o zadržavanju proračunskog deficita ispod razine od tri posto BDP-a.

Neposredno uoči ostavke ministra financija Europska je komisija dala rok Portugalu do kraja 2008. da spusti proračunski deficit unutar zadane granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙