FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael nezadovoljan jer ga Papa nije spomenuo

JERUZALEM, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelske vlasti prosvjedovalesu u ponedjeljak kod predstavnika Vatikana u Izraelu Pietra Sambijazbog toga što papa Benedikt XVI. u svojoj posljednjoj propovijedi unedjelju nije spomenuo Izrael među zemljama koje su pogođeneterorizmom.
JERUZALEM, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelske vlasti prosvjedovale su u ponedjeljak kod predstavnika Vatikana u Izraelu Pietra Sambija zbog toga što papa Benedikt XVI. u svojoj posljednjoj propovijedi u nedjelju nije spomenuo Izrael među zemljama koje su pogođene terorizmom.

U propovijedi Papa je kazao: "I ove dane mira i odmora remete tragične vijesti o užasnim terorističkim atentatima koji su prouzročili smrt, uništenje i patnju u raznim zemljama, među kojma su Egipat, Turska, Irak i Velika Britanija".

"Papa nije osudio teroristički napad koji se dogodio u Izraelu prošlog tjedna", istaknulo je u priopćenju izraelsko ministarstvo vanjskih poslova, aludirajući na palestinski samoubilački napad u kojemu je 12. srpnja u Netanyji život izgubilo pet Izraelaca i napadač.

"Za nas je to važno, to je više od nesporazuma", rekao je pak za AFP izvor u izraelskom ministarstvu. Nakon ovog spora otkazan je sastanak planiran za ponedjeljak na temu crkvenih dobara u Svetoj Zemlji, dodaje isti izvor.

Kako se navodi u priopćenju ministarstva vanjskih poslova, ne osudivši atentate u Izraelu u nedjeljnom nagovoru, Papa "jača ekstremiste koji se protive miru i slabi umjerene" među Palestincima.

Dana 6. srpnja Papa je u sklopu privatnog posjeta primio izraelsku ministricu komunikacija Daliu Itzik koja mu je predala poziv premijera Ariela Sharona da posjeti Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙