FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi napad izrealske vojske na području Gaze

GAZA, 16. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - U zračnom napadu izraelaskevojske na područje Gaze, koji se dogodio u subotu rano ujutro,uništene su tri radionice, te su ozlijeđena dva Palestinca, objavilaje agencija Reuters pozivajući se na očevice događaja.
GAZA, 16. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - U zračnom napadu izraelaske vojske na područje Gaze, koji se dogodio u subotu rano ujutro, uništene su tri radionice, te su ozlijeđena dva Palestinca, objavila je agencija Reuters pozivajući se na očevice događaja.

Jedna od uništenih radionica je lijevaonica metala. Izraelska vojska objavila je kako je u napadnutim radionicama islamistička skupina Hamas proizvodila streljivo. No, Palestinci to negiraju.

Izraelski premijer Ariel Sharon je u petak navečer u programu državne televizije izjavio kako je izdao uredbu prema kojoj vojska treba poduzeti sve potrebne mjere protiv palestinskih terorističkih organizacija.

Na pitanje novinara da komentira akcije ciljanih likvidacija, čije su mete aktivisti ili dužnosnici radikalnih palestinskih organizacija, Sharon je odgovorio kako naređenja izdana vojsci "nemaju ograničenja".

Te su Sharonove izjave objavljene nedugo nakon što je izraelska vojska u petak izvela tri zračna napada u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali u kojima je poginulo najmanje šest članova Hamasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙