FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD vidi povijesnu priliku za Izrael i Palestince

WASHINGTON, 19. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Uoči posjeta državne tajniceCondoleezze Rice Bliskom istoku, Sjedinjene Države su u utorakizjavile da Izrael i Palestinska samouprava imaju povijesnu priliku dapostignu mir.
WASHINGTON, 19. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Uoči posjeta državne tajnice Condoleezze Rice Bliskom istoku, Sjedinjene Države su u utorak izjavile da Izrael i Palestinska samouprava imaju povijesnu priliku da postignu mir.

"Ovo je kritično razdoblje", rekao je službeni predstavnik State Departmenta Adam Ereli na konferenciji za tisak. "Pred povijesnim smo događajem, pred korakom koji treba učiniti u provedbi mirovnog plana."

"Mislim da smo vidjeli mnoge poteze obiju strana koji su važni i dobro poznati, poteze Palestinske samouprave protiv palestinskih aktivista i terorističkih organizacija koji pokušavaju iskoristiti nasilje kako bi potkopali povijesne izglede za mir, kao i napore Izraelaca da se brane i da ograničeno djeluju", rekao je.

Ereli je dodao da će Riceova doputovati na to područje nakon kratkog zaustavljanja u Africi kako bi razgovarala s objema stranama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙