FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Droga Kolinska: kroz racionalizaciju i otpuštanja

LJUBLJANA,11. kolovoza(Hina) - Najveća slovenskaprehrambeno-industrijska tvrtka Droga Kolinska, nastala ove godinespajanjem Droge Portorož i Kolinske Ljubljana, počela je sracionalizacijom poslovanja koja, uz ostalo, uključuje otpuštanjeradnika i prestanak proizvodnje nekih dosadašnjih artikala.
LJUBLJANA,11. kolovoza(Hina) - Najveća slovenska prehrambeno-industrijska tvrtka Droga Kolinska, nastala ove godine spajanjem Droge Portorož i Kolinske Ljubljana, počela je s racionalizacijom poslovanja koja, uz ostalo, uključuje otpuštanje radnika i prestanak proizvodnje nekih dosadašnjih artikala.

"Broj otpuštenih će se povećavati u skladu s ukidanjem nekih neprofitabilnih programa", izjavila je danas Polona Vagaja, glasnogovornica tvrtke.

Sadašnjih 32 programa afirmiranih robnih marki Droga Kolinska namjerava svesti na devet najprofitabilnijih, a ukinut će se pakiranje marmelade i pakiranje nekih sirovina.

Droga Kolinska, koja planira da njene dionice uskoro počnu kotirati na Ljubljanskoj burzi, uskoro počinje graditi tvornicu u Bosni i Hercegovini, a njome, kako se ističe, namjerava pokrivati regionalno tržište jugoistočne Europe.

Zbog početka procesa otpuštanja oko 150 radnika i najava da su moguća nova iz protesta ostavku je dao predstavnik zaposlenih u Nadzornom odboru Ljubo Berdajs.

"Isto se tako ne slažem s najavama o seobi proizvodnje u druge države", rekao je Berdajs komentirajući planove Droge Kolinske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙