FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atkinsova tvrtka pred stečajem

NEW YORK, 1. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Atkins Nutritionals Inc,tvrtka koja je postala svjetski popularna zbog promoviranja dijete sasmanjenim unosom ugljikohidrata, zatražila je sudsku zaštitu odstečaja, izjavio je glasnogovornik tvrtke.
NEW YORK, 1. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Atkins Nutritionals Inc, tvrtka koja je postala svjetski popularna zbog promoviranja dijete sa smanjenim unosom ugljikohidrata, zatražila je sudsku zaštitu od stečaja, izjavio je glasnogovornik tvrtke.

Robert C. Atkins, osnivač trvtke, stekao je popularnost po istoimenoj dijeti koja se fokusira na uklanjanje ugljikohidrata poput kruha i tjestenine iz prehrane.

Njegovu su dijetu slijedile brojne hollywoodske zvijezde, a zahvaljujući tome postala je popularna u SAD-u kao i u Europi. No, ubrzo se po različitim istražianjima pokazalo da je takav način prehrane loš za organizam.

Tvrtka, koju je Atkins osnovao 1989. godine, postigla je dogovor s većinom svojih zajmodavaca da im da dionice u zamjenu za smanjenje duga.

Sada ta tvrtka duguje 300 milijuna dolara u glavnici i kamatama, kazao je glasnogovornik stečajnog suda Richard Rohstein.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙