FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: nastavljaju se pokušaji da me se kompromitira

OSIJEK,15. srpnja 2005.(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik BranimirGlavaš izjavio je danas u Osijeku kako su posljednji medijski napisi,u kojima ga se dovodi u vezu sa zlostavljanjem i ubojstvima srpskihcivila u Osijeku tijekom Domovinskog rata, "nastavak pokušaja da ga sekompromitira, režiran u državnom vrhu".
OSIJEK,15. srpnja 2005.(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš izjavio je danas u Osijeku kako su posljednji medijski napisi, u kojima ga se dovodi u vezu sa zlostavljanjem i ubojstvima srpskih civila u Osijeku tijekom Domovinskog rata, "nastavak pokušaja da ga se kompromitira, režiran u državnom vrhu".

Zamoljen da komentira spomenute napise Glavaš je, u stanci današnje sjednice osječko-baranjske Županijske skupštine, izjavio novinarima kako je najavljivao da će na njega i njegovu Nezavisnu listu uslijediti udari, kako bi ih se onemogućilo u sastavljanju vlasti u gradu Osijeku i Županiji, a da je ovo "samo nastavak pokušaja kompromitacije, režiran u državnom vrhu".

"Mogu im poručiti da će im se i ovaj pokušaj moje osobne kompromitacije razbiti o glavu. Od toga nema apsolutno ništa, ja sam ponosan na sve ono što sam radio tijekom Domovinskog rata", rekao je novinarima Glavaš.

Podsjetio je kako se prije dvije godine dogodilo sličan pokušaj njegove kompromitacije od bivšeg osječko-baranjskog župana Ladislava Bognara (SDP) te da je Državnom odvjetništvu uputio pismo u kojem je zatražio da se raščiste sva nejasna pitanja, ali da do danas nije dobio odgovor.

"Ponovno upućujem poziv državnom odvjetniku da institucije pravne države rade svoj posao i odgovore na eventualne nepoznanice. Moj prvi pretpostavljeni bio je Vladimir Šeks, u to vrijeme šef kriznog stožera za Slavoniju i Baranju, i jako je dobro upoznat što se ovdje događalo, pa ako je smatrao ili smatra da se događalo nešto što je nezakonito ili se kosi s pravilima ponašanja u ratnim uvjetima, bila mu je obveza reagirati", ustvrdio je Glavaš.

Dodao je kako je "duboko uvjeren da bih, da sam radio i postupao na takav način kako mi se pokušava imputirati, bio sankcioniran još u vrijeme Domovinskog rata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙