FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP objavio poziv za kupnju dionica Sladorane

ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) objavio je danas u medijima javni poziv za podnošenje ponuda zakupnju dionica županjske Sladorane, ukupno 1.817.163 dionice koje čine68,10 posto vrijednosti temeljnog kapitala te tvrtke.
ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas u medijima javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju dionica županjske Sladorane, ukupno 1.817.163 dionice koje čine 68,10 posto vrijednosti temeljnog kapitala te tvrtke.

Temeljni kapital Sladorane iznosi 266.824.700 kuna. Nominalna vrijednost jedne dionice je 100 kuna.

Riječ je o dionicama iz portfelja Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskih voda, te HFP-a, čija je početna cijena 90.858.150 kuna, navodi se u javnom pozivu.

HFP u pozivu ističe kako će pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, osim ponuđene cijene za kupnju dionica, voditi računa i o spremnosti ponuditelja da preuzme obvezu zadržavanja zatečenog broja od 354 zaposlena u roku od jedne godine od dana sklapanja ugovora ili preuzme obvezu provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika sukladno Kolektivnom ugovoru i važećim hrvatskim propisima ili kao treću opciju ponudi otvaranje novih radnih mjesta ukoliko je to predviđeno poslovnim planom.

Nadalje u pozivu se napominje da će prednost imati ponuditelji koji ponude program ulaganja u tvrtku ili ponude poslovni plan za idućih pet godina, te oni koji preuzmu obvezu da neće prodati ili opteretiti nekretnine u razdoblju od jedne godine od sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica kao i oni koji ponude odgovarajuće insturmente osiguranja za izvršenje preuzetih obveza.

U pozivu se kao poseban uvjet spominje da prednost pri otkupu dionica, uz zadovoljenje svih ostalih uvjeta, imaju zaposlenici Sladorane.

Rok za podnošenje ponuda je 12. rujna do 14 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙