FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineska tvrtka razmišlja o kupnji britanskog Marconija

PEKING, 8. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Najveći kineski proizvođačtelekomunikacijske opreme Huawei Technologies Co. razmatra kupnjubritanske tvrtke Marconi Corp., što predstavlja posljednju u nizupriča o inozemnim akvizicijama kineskih kompanija.
PEKING, 8. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Najveći kineski proizvođač telekomunikacijske opreme Huawei Technologies Co. razmatra kupnju britanske tvrtke Marconi Corp., što predstavlja posljednju u nizu priča o inozemnim akvizicijama kineskih kompanija.

Vrijednost prodaje mogla bi dosegnuti 560 milijuna britanskih funti (810 milijuna eura), izvijestio je Sunday Times of London.

O pregovorima između dvije kompanije izvijestio je i Financial Times, koji piše kako analitičari smatraju da Marconi ne može opstati kao neovisna kompanija.

Te vijesti pojavile su se u manje od tjedan dana nakon što je kineska naftna kompanija CNOOC Ltd. u državnom vlasništvu odustala od svoje 15 milijardi eura vrijedne ponude za kupnju američkog proizvođača nafte i plina Unocal Corp.

Kineske kompanije lansirale su u inozemstvo seriju ponuda za preuzimanjem kompanija u nastojanju da ojačaju svoju ulogu među vodećim svjetskim sudionicima u industrijama od kompjutera do energije.

Huawei nije želio dati komentar, dok je Marconi priopćio da razmatra "sve strateške opcije" uključujući pregovore s drugima oko "mogućih poslovnih kombinacija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙