FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski nuklearni program: Annan želi nastavak pregovora

NEW YORK, 10. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan pozvao je u srijedu na suzdržanost i ocijenio da binajbolji način za rješavanje zastoja oko iranskog nuklearnog pitanjabio nastavak pregovora između Europske unije i i Irana.
NEW YORK, 10. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan pozvao je u srijedu na suzdržanost i ocijenio da bi najbolji način za rješavanje zastoja oko iranskog nuklearnog pitanja bio nastavak pregovora između Europske unije i i Irana.

"Bitno je izaći iz sadašnjeg zastoja i vjerujem da je najbolji način da se to postigne nastaviti pregovore između EU3 (Njemačka, Francuska i Velika Britanija kao tri jake predstavnice Europske unije) i Irana", izjavio je Anann novinarima u sjedištu UN-a u New Yorku.

Iran je u srijedu skinuo pečate s postrojenja u svojoj tvornici za preradu Irana u Isfahanu radi cjelovitog nastavka proizvodnje, a Zapad, nepovjerljiv jer je Teheran 18 godina prikrivao aktivnosti, strahuje da bi Iran mogao razviti nuklearno oružje.

Odluka Teherana "nije u skladu s Pariškim sporazum koji je odobrila Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) ali se nadam da će se sve strane suzdržati od od bilo kakvog čina koji bi mogao dovesti do nove eskalacije i da će nastaviti proces pregovora", rekao je Annan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙