FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Joschka Fischer doputovao u Izrael

TEL AVIV, 13. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Ficher doputovao je u srijedu u Izrael, gdje ćerazgovarati s premijerom Arielom Sharonom i palestinskim predsjednikomMahmudom Abasom.
TEL AVIV, 13. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Ficher doputovao je u srijedu u Izrael, gdje će razgovarati s premijerom Arielom Sharonom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Tijekom 48-satnog posjeta, Fischer će sa sugovornicima razgovarati o najnovijem razvoju događaja u izraelsko-palestinskim odnosima uoči izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze koji je planiran za sredinu kolovoza.

Fischer, koji je u Izrael doputovao dan nakon samoubilačkog napada, kazao je kako je "užasnut i šokiran" zbog atentata koji je izveo bombaš samoubojica nedaleko od robne kuće u Netanyji, sjeverno od Tel Aviva. Osudio je atentat "najžešćim riječima".

"Nedvojbeno je da atentat želi uništiti novu nadu u izraelsko-palestinski mirovni proces. Sve se mora poduzeti kako bi se spriječili takvi pokušaji. Ta strategija ne smije uspjeti", kazao je šef njemačke diplomacije za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙