FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetsko tržište svemirske opreme do 2010. vrijedit će 158 milijardi dolara

WASHINGTON, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Završeno je pogoršanjena globalnom tržištu svemirske i satelitske opreme, a obujamkomercijalnih i državnih ulaganja mogao bi do 2010. dosegnuti 158milijardi dolara, znatno više nego u 2004. ostvarenih 103 milijarde,stoji u godišnjem izvješću jedne nezavisne američke konzultantskeskupine.
WASHINGTON, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Završeno je pogoršanje na globalnom tržištu svemirske i satelitske opreme, a obujam komercijalnih i državnih ulaganja mogao bi do 2010. dosegnuti 158 milijardi dolara, znatno više nego u 2004. ostvarenih 103 milijarde, stoji u godišnjem izvješću jedne nezavisne američke konzultantske skupine.

"Sada je dobro vrijeme za uključivanje u svemirsku i satelitsku industriju", zaključuje u svome izvješću International Space Business Council.

"Vladina financiranja svemirske potrošnje su u porastu, komercijalne narudžbe za satelite i lansiranja oporavile su se i stabilizirale, provode se nove istraživačke inicijative, a poduzetnička nastojanja povezana sa svemirskim turizmom i širokopojasnim pristupom vrlo su uzbudljiva", dodaje se.

U izvješću, koje se godišnje objavljuje od 1997., tvrdi se da vlade i poduzetnici diljem svijeta troše godišnje više od 18 milijardi dolara na razvoj svemirskih sustava, a Indija i Kina su se priključile SAD-u, Europi, Rusiji i Japanu s potpuno nezavisnim svemirskim kapacitetima.

Samo američka vojna potrošnja na svemir u 2004. porasla je na 22 milijarde dolara s 15 milijardi u 2000., a predviđa se da će do 2010. dosegnuti 28 milijardi.

Ostali faktori koji stoje iza obnovljene snage na tome tržištu jest 40 milijardi dolara vrijedno tržište satelitskih televizija, snažna i rastuća potražnja za satelitskim radio i Globalnim satelitskim sustavom za pozicioniranje (GPS) te kapacitetima za praćenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙